Πιστοποιήσεις
Είσοδος Πελατών Λιανικής / Συνεργατών
Username:
Password:
» Εγγραφή
Μετρήσεις στο ift ROSENHEIM

Τεστ Παραθύρων SITRA στο  ift ROSENHEIM  

 

Το ift ROSENHEIM είναι ένα Τεχνολογικό ινστιτούτο (κάτι σαν τον δικό μας Δημόκριτο) για μέτρηση κουφωμάτων και πετασμάτων στο Μόναχο Γερμανίας.
Τα τελευταία 30 χρόνια με την ακρίβεια στις μετρήσεις και την εγκυρότητά του το ift ROSENHEIM έχει γίνει σημείο αναφοράς για όλους τους έγκυρους κατασκευαστές κουφωμάτων σε όλο τον κόσμο.

 

Το  CE  είναι υποχρεωτικό σήμερα σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. και είναι κάτι σαν διαβατήριο για να μπορεί το προϊόν να κινηθεί στις χώρες της Ε.Ε. Είναι παράλληλα μια επιβεβαίωση ότι το προϊόν καλύπτει τις απαιτήσεις και τεχνικές προδιαγραφές της ΕΕ.

Εμείς σήμερα στην SITRA κατασκευάζουμε κουφώματα με πιστοποιητικό CE.
Οι μετρήσεις που δηλώνουν τις προδιαγραφές των κουφωμάτων SITRA και  αναφέρονται στο πιστοποιητικό CE επιμετρήθηκαν απο το ift ROSENHEIM, και είναι από τις κορυφαίες στην Ευρώπη.
Είναι ιδιαίτερη τιμή για μας στην SITRA οτι αποσπάσαμε συγχαρητήρια για την ποιότητα των παράθύρων μας.


Οι μετρήσεις αναφέρονται σε:

-- Θερμομόνωση

-- Υδατοπερατότητα

-- Ανεμοδιαπερατότητα

-- Αντίσταση στην πίεση του αέρα

-- Μηχανική αντοχή  και απαιτούμενη δύναμη λειτουργίας του γρυλόχερου.

-- Αντοχή των λούστρων σε βροχή, ήλιο και διαστολή των ξύλων.

 

Οι ανωτέρω μετρήσεις απαιτούνται και είναι υποχρεωτικές  για να εκδόσει ενας κατσκευαστής  το CE.
Υποβάλαμε στο ift ROSENHEIM απο τις
10/Ιανουαρίου/2008 όλα τα στοιχεία των παραθύρων που μας ζητήθηκαν. Συγκεκριμένα ζητήθηκε κατασκευαστικό  προφίλ, μέτρα, αποστάσεις σε χιλ., μόρσα, τρύπες αποχέτευσης νερού, λάστιχα, τζάμια, μηχανισμούς και όλα τα σχέδια κατασκευής σε auto cut καθώς και τον τρόπο και διαδικασία βαφής.
Μετά από την έγκριση ότι τα κουφώματα μας τηρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές δέχτηκαν από το ift ROSENHEIM να μετρήσουν τα παράθυρα και τα λούστρα μας, κατατάσσοντας την SITRA απο τις πρωτοπόρες εταιρείες στις μετρήσεις για την  έκδοση του CE.

 

 

 1. Μέτρηση  της πίεσης (δύναμης) EN 13115.  (Φωτ.1)
  Ειναι η δύναμη που χρειάζεται το γρυλόχερο για να ανοίξει και να κλείσει το παράθυρο.
  Δεν είναι αποδεκτό το να έχει σφίξει κανείς τους ρεγουλατόρους (αντικρίσματα) του υαλοστασίου για καλύτερα αποτελέσματα στην ανεμοπίεση και το γρυλόχερο να είναι σφικτό. Το παράθυρο κόβεται αν η δύναμη που ασκείται στο γρυλόχερο είναι μεγαλύτερη από 5 Νμ. Τα παράθυρα SITRA απαιτούν να ασκηθεί δύναμη στο γρυλόχερο 3,6 Νμ που είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Την δύναμη αυτή διαθέτει ακόμη και ηλικιωμένο άτομο ή μικρο παιδί.

 2. Μέτρηση μηχανικής αντοχής μηχανισμού EN 12046. (Φωτ.2)
  Στο άνω σημείο του δεξιού φύλλου έχει προσαρμοστεί με σφικτήρα συρματόσχοινο και κρέμεται μεγάλο βάρος. Ασκείται πίεση 350Ν για 60s.
  Οι εξαιρετικοί μηχανισμοί ROTO που χρησιμοποιούμε και ο σωστός τρόπος τοποθέτησης πέρασαν το τεστ χωρίς κανένα πρόβλημα.
  (Requirements fulfilled).

 3. Τεστ  ανεμοπίεσης  EN 12210. (Φωτ.3)
  Στο πίσω μέρος του παραθύρου ασκείται με ισχυρή ανεμογεννήτρια  πίεση αέρα που στηδική μας περίπτωση πέρασε τα 3000Pa ! 
  Classification according to EN12210 = Class C5/B !                             (Η ανώτερη βαθμολογία)

 4. Τεστ  υδατοπερατότητας  ΕΝ12208. (Φωτ.4)
  Το Παράθυρο λούστηκε με νερό 480 λίτρων. Δεν υπάρχει βροχή με τέτοια ποσότητα νερού, αλλά Η Ε.Ε. και οι Γερμανικές νόρμες απαιτούν  αυτήν την ποσότητα νερού για  την έκδοση του CE. Παράλληλα ανέβαινε η πίεση του αέρα. Στα ευαίσθητα σημεία του παραθύρου είχαν τοποθετηθεί μικρά χαρτάκια σαν στυπόχαρτα τα οποία ούτε καν βράχηκαν έως 600Ρa πίεση αέρα.
  Classification according to EN12208 = Class 6Α !

 5. Τεστ Ανεμοδιαπερατότητας ΕΝ 12207
  Στο παράθυρο ασκήθηκε σταδιακά μεγάλη πίεση αέρα απο την εξωτερική του πλευρά και με ένα όργανο γινόταν μέτρηση
   απο την εσωτερική του πλευρά αν και πότε θα περάσει αέρας.
  Classification according to EN12207 = Class 4 !
  (Η ανώτερη βαθμολογία)

 6. Τεστ λούστρων. (Φωτ. Νο5)
  Σε ειδικό χώρο για το τεστ έχουν τοποθετηθεί όλα τα δείγματα των ξύλων που έχουν περαστεί με διαφορετικά λούστρα. Επί 1000 ώρες τα λούστρα υφίστανται ανά μισή ώρα σταδιακά βροχή, ισχυρή ακτινοβολία UV, ξηρασία και ηρεμία. Στις 500 ώρες τα ξύλα θα χαραχτούν και θα μετρηθεί ο εμποτισμός και η συγκόλληση των λούστρων με το ξύλο. 

 
 

SITRA O.E.  |  ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΗΛΙΟΥ - ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ Τ.Κ. 37012  |  ΤΗΛ.: 24260.49338 - FAX: 24260.49336  |  E-mail: info@sitra.gr

Αρχική  ::  Προφίλ  ::  Προϊόντα  ::  Τεχνικά  ::  Έργα  ::  Συχνές Ερωτήσεις - Faq  ::  Ανακοινώσεις  ::  Εγγυήσεις  ::  Ενδιαφέρον Συνεργασίας
Site Map  ::  Επικοινωνία  ::  Ελληνική Έκδοση  ::  Αγγλική Έκδοση  ::  Γερμανική Έκδοση
Copyright 2011 © SITRA O.E. - All Rights Reserved | Απαγορεύεται ρητά η αντιγραφή ή αναδημοσίευση περιεχομένου της ιστοσελίδας χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της SITRA OE